Dag 8 Bandon - Port Ortford 113km (rustdag?)

Door: Freek

Blijf op de hoogte en volg Freek

14 September 2011 | Verenigde Staten, Bandon

Nou voor diegene die het verslag van gisterenavond gemist hebben. Ik kan het aanraden al zeg ik het zelf!

Nou na de muziek naar bed dus. Ik lag er om een uur of 21.15 uur in en sliep nagenoeg meteen. Op zich is dat verwonderlijk want ik slaap op het tweede honk van het honkbalveld. Knoerhard aangestampt zand dus! Het lijkt wel op planking het is alles behalve comfortabel. Maar ja ik hoef niet te klagen want ik heb het geluk dat ik hier mag fietsen!

Nou vanmorgen even dubben wel of niet fietsen maar ik dacht ach ja wat maakt het uit de hele dag op het tweede honk liggen is zeker niks. Dus op pad dan maar.

De route liep door een mooie rustige wijk net achter de Oceaan. De straten hadden mooie namen zoals Pelican Drive, Ocean View Road etc. Echt alles zoals je in een Amerikaanse film ziet is hier. Je hebt dan ook het idee de hele dag mee te spelen. Echt heel apart! Uiteraard spotte ik ook nog even een Ree.

Na een 7 tal kilometers gingen we highway 101 op voor wederom een heel lang stuk. Helaas zijn er geen andere doorgaande wegen. De weg ging echt op en af en het koste behoorlijk wat moeite om een valk tempo te kunnen rijden. Na ongeveer een 20 km was de eerste waterstop er. Ik nam even een momentje rust en hierna vervolgde ik de weg.

Ik fietste onder andere door Denmark, ja ik ben er vast geweest nu de rest van het IGO-team nog :)

Gelukkig gingen we na een aantal kilometers van deze weg af richting het Cape huppelepup gebied. Dit was een erg mooie route die vervolgens eindigde bij de oudste vuurtoren van Oregon.

Een of andere vrouw pikte bij mij aan toen ik ze voorbij reed. Op een gegeven moment riep ze on your right. Dat is heel apart dus ik keek om maar ze wilde even naast me fietsen om te zeggen dat ik een fijn ritme had (you have a nice pace)Ik bedankte ze hartelijk. Nou hoor ik dat wel vaker :) Ze bleef de hele weg achter me rijden tot aan de vuurtoren. Onderweg stopte we even voor het maken van een foto.

De vuurtoren lag echt heel mooi op een landtong echt schitterend. Na hier wat foto's gemaakt te hebben ging ik weer verder nu op zoek naar de lunchplaats. Port Orford. Dit dorpje heeft recent last gehad van een Tsunami na de aardbeving in Japan.

In het dorp aangekomen was de lunchplaats zo opgestelt dat je direct aan de oceaan lekker kon zitten. Inmiddels was trouwens de zon doorgebroken en was het ongeveer 23 graden. Erg lekker zo aan het water.

Overigens wist een van de dames van het dorp te melden dat ze speciaal voor ons vandaag een walvis besteld hadden. Ze liet mij zien waar het beest zwom. Inderdaad wederom een walvis wel erg ver weg maar het was er een! Prachtig.

De lunch smaakte heerlijk en ik belde even naar huis lekker in het zonnetje. Ik kwam Mike nog tegen en we kletste wat. Mike vertrok weer en ik maakte nog wat foto's.

Nou op naar Bandon dan maar weer. Het waaide behoorlijk en de weg ging nog steeds op en af dus het was behoorlijk zwaar. Op ongeveer een 15-tal kilometers voor de finish had ik het helemaal gehad en met mij vele anderen zo te zien.

Ja the Freak werd weak zeg maar. Gelukkig duurde dit slechts een 5-tal kilometers en de laatste 10 van vandaag gingen al weer een stuk beter. Helaas kon ik in het dorp de weg niet vinden en moest ik een stuk omrijden. 5km maar liefst. Maar ja je bent er eens uit!

Nou uiteindelijk was ik om 14.10 uur terug en ging ik lekker douchen. Ik huurde een handdoek en vervolgens ging het water op heet! Overigens wel knap hoor iedereen heeft hier altijd warm water een geweldig mooi systeem. Meestal is er ook muziek in de douchetruck!

Na het douchen nog scheren en tandenpoetsen en hopla weer het mannetje.

Vandaag zou de blogmobile er niet zijn dus moest ik op zoek naar iets anders. Gelukkig zit hier een non-profit organisatie die als doel heeft zoveel mogelijk Oregonians te helpen aan een internet mogelijkheid dus dat was snel gepiept. Twee oudere mensen hielpen je geweldig en het internet was bere-snel.

Nou dadelijk ga ik nog even het dorp inspecteren en proberen de foto's op te laden want ik moet nu van mijn plaats wisselen voor een andere bezoeker.

CU later.
The Freak

• 15 September 2011 - 05:51

Annelies En Frank:

Ha Freek,

Wij hebben gevoel en beeld bij je beschrijvingen. Het doet ons denken aan de kust tussen San Fransisco en LA. En wat de muziek betreft.....je weet de beste band komt uit Seattle en dat is niet zo ver van je vandaan (voor Amerikaans begrip).
    Het is wederom hartstikke leuk om je verhalen te lezen, we kijken er telkens naar uit.

Nog veel plezier!

• 15 September 2011 - 09:10

Michelle:

Prachtige kustlijnen. Je vermaakt je best, graphic dat je zoveel Oude bekenden tegenkomt. Veel plezier nog!

• 15 September 2011 - 19:50

Sjaak Akkermans:

Nou Freek, elke dag weer een nieuw avontuur en een belevenis. Fijn dat je zo nuchter met "tegenslagen" kunt omgaan.
    We volgen je trips op een National Geographic Societykaart van 1:200,000,000 (31.6 miles to the inch). We zagen onder Bandon de HUMBUG MOUNTAIN op de kaart. 'k Zou daar niet heen gaan.

Groetjes Sjaak en Ingrid Akkermans